moo zijn website
leuke knutsel werkjes

 

Foto 24.jpgvoor je leukste knutsel ideeen ga je naar mijn siteStoer 

Sinterklaasmobiel

Wat heb ik nodig?
- stevig papier
- kleurpotloden o.i.d.
- schaar
- lijm
- draad

 

Hoe maak je het?
Kleur de Pieten en Sinterklaas en plak ze op stevig papier. Knip ze uit en maak met het draad er een mobiel van.

 

Kalender

Wat heb je nodig?
- 12 blaadjes even groot papier
- kleurpotloden o.i.d.
- lijm
- schaar
- kalenderbladen

 

Hoe maak je het?
Kleur de 12 blaadjes, vooral aan de zijkanten. Knip de maanden uit en plak deze op de gekleurde bladen. Let er wel op dat elke maand de juiste aantal dagen heeft!


Spaarpot

Wat heb je nodig?
- lege verpakking van melkpoeder o.i.d.
- papier
- schaar

- lijm

 

 

Hoe maak je het?
Snijd in de deksel een gleuf waar een muntstuk doorheen past. Versier het papier en knip het op maat en plak het op de bus zodat de hele bus is bedekt met papier. De deksel er weer op en klaar is de spaarpot.

 

Knutsel ideeën bij het thema: heksen

Heksen muts:

Materialen: zwart karton, papier, lijm, schaar, kwasten, sterretjes.

Op elke tafel ligt een matje, een lijmpotje, een kwast en een schaar. Midden op de tafels liggen voorgeknipte ronde vellen karton, papier en sterretjes. Ze pakken allemaal een rond vel karton, ze knippen tot het midden een snee en draaien dan de zijkanten zover over elkaar dat het een muts wordt. Met nietjes niet de juf het vast en mogen ze de muts gaan versieren, door middel van het papier en de sterretjes, glittertjes.

  Heksenneus:

Materialen: karton, crêpe papier, gewoon papier,viltstiften en voorgeknipte neuzen.

Elk kind pakt een voorgeknipte neus, plakt deze in elkaar en maakt er een touwtje aan, zodat je hem om je neus kan doen.  Met het crêpe papier kunnen ze wratten maken, met het gewone papier kunnen ze hem versieren en met de viltstiften kunnen ze rimpels erop tekenen.

 Spinnen:

Spinnen kunnen gemaakt worden van een piepschuimbol, deze verven een onzichtbaar draad erdoor (etalagedraad) en de 8 poten van chenilledraad in dezelfde kleur als de romp, de spinnen kunnen aan een hoepel hangen waarvan een spinnenweb is gemaakt, met draad of hang ze in de deuropening om de ouders mee te laten griezelen!

 Nog een manier om een spin te maken:

Begin met een papieren rondje in te knippen tot het midden, net zoals bij het maken van een 'Chinees hoedje'. Plak de twee knip randen iets over elkaar vast. Nu kun je met papier ogen, poten en andere versiersels erop maken.

Toverstaf:  

Materialen: zwart karton, papier, lijn, kwasten, schaar en papier.

Op elke tafel ligt een matje, een lijmpotje, een kwast en een schaar. Midden op tafel liggen vierkanten vellen karton en papier. Elk kind pakt een stuk karton en rolt de op, aan het begin en einde komt een nietje om het vast te houden. Nu mogen ze de staf gaan versieren met het papier dat op de tafels ligt.

Receptenboek:

De kinderen tekenen of stempelen een spannend recept op een vel papier. Alle recepten bij elkaar zorgt voor een dik boek vol recepten.

Toverstokje:

Koop dunne stokjes bij een bouwmarkt. De kinderen maken er toverstokjes van door ze te beplakken of te verven.

Tovertekening:

Laat de kinderen eerst met een kaars een tekening maken, hierover heen breng je een laagje ecoline aan met een kwast.

Heksen bezem:

Materialen: stokjes, elastiekjes en papier, gewoon en crêpe.

Elk kind krijgt een stokje, die buiten gezocht zijn, ze maken met papier de haren van de bezem, deze rollen ze om het uiteinde van de stam en als laatste gaat er dan een elastiekje overheen zodat het papier niet loslaat. 

 

Terug